Skip to main content

Was jij ook zo blij dat je baby geen speen wilde?

Voordat ik kinderen kreeg had ik al meteen besloten dat mijn kinderen geen speen zouden krijgen. Iedereen heeft vast wel eens verhalen gehoord over kindjes die weigerden hun speen weg te doen, die met een speen naar de kleuterklas gaan, op alle foto's staan met een speen in hun mondje, en meer van zulke verhalen.

Om ervan af te komen is volgens de verhalen helemaal niet zo gemakkelijk. Je zou denken, gewoon weggooien, paar dagen laten huilen en klaar. Maar nee volgens de verhalen is het niet zo makkelijk.

Dus mijn besluit stond vast, mijn kinderen krijgen geen speen!

Toen ik eenmaal zwanger werd was een van mijn eerste aankopen wel een speen want ja ze zijn zoooooo schattig! Maar die had ik dus niet gekocht met de intentie om mijn kind te laten spenen.

Toen ik mij ging inlezen en las dat een speen bij pasgeboren baby's de risico's op wiegendood schijnen te verminderen, kreeg mijn baby toch een speen. Want hallo, makkelijke keuze toch!?

Geen van mijn kinderen zijn echter speen kinderen en spuugden hun speen steeds uit. Daar was ik stiekem heel erg blij mee want ik dacht meteen, mooi wij hoeven straks niet te ontspenen. Terwijl ze sliepen stopte ik er wel een speen in in verband met het wiegendood verhaal, maar 's-morgens lag die speen altijd weer ergens anders. Wat waren wij blij zeg, ja papa ook!

MAAR mocht ik ooit nog een derde kindje mogen krijgen dan duw in die speen door zijn of haar strot! hahaha figuurlijk natuurlijk, maar als ik dus ooit een derde krijg dan krijgt deze een speen of hij/zij deze nu wil of niet.

Waarom zou je denken???

Nou baby's willen zichzelf troosten en als ze de speen niet willen of niet hebben zoeken ze dus iets anders. Je raad het vast al.....juist een duim!!!! En die duim kunnen we niet weggooien!!!

En dan zit je dus ineens met twee duimende jongens.

Mijn oudste had ook niet eens een voorkeur, linker duim, rechter duim, maakte niks uit. Mijn jongste wil alleen zijn rechter duim, dus als wij deze zouden afplakken dan duimt hij niet, maar hij raakt daar wel erg gefrustreerd van, dus dat doen we niet.

Mijn oudste is nu eindelijk gestopt met duimen op school, maar zijn tanden staan nu wel al scheef en erger nog, zijn kaak is om zijn duim gegroeid. Dus dat wordt beugel nummer 1.

We hebben echt van alles geprobeerd bij mijn oudste, maar het lukte echt niet om hem ervan af te krijgen, dus eigenlijk hebben we het maar opgegeven. Behalve dat wij hem hebben verboden om op school te duimen. Hierdoor zou hij namelijk een mikpunt van pestgedrag kunnen worden en dat willen wij niet. Dus sinds hij in groep 3 zit is hij gestopt met duimen op school.

Met mijn jongste weet ik niet hoe het zal gaan, maar wij zijn al aan het sparen voor beugel nummer 1 dus waarom niet meteen voor beugel nummer 2.....

Zijn jullie kinderen speen kinderen of duim kinderen? Hoe denken jullie erover?


Lovingmommy

Comments

Popular posts from this blog

Een miskraam, iets waar niemand over praat.....

Toen mijn man en ik besloten om voor kinderen te gaan, waren we er in eerste instantie heel relax in. Lukt het dan lukt het, lukt het niet dan zien we wel weer verder.

Ik was jaren aan de pil dus ik ging ervan uit dat het wel even zou duren voordat ik ├╝berhaupt vruchtbaar zou zijn.

Maar zolang duurde het eigenlijk niet want ik was al vrij snel zwanger! Helaas resulteerde mijn eerste zwangerschap in een miskraam. Al vrij snel gelukkig waardoor de natuur het zelf oploste. Het was eigenlijk een iets hevigere menstruatie, zo kort was ik zwanger.

Toch was ik verdrietig want ook al was het nog maar zo kort, voor mijn gevoel was mijn kindje wel overleden en door de plee gespoeld. Hoe erg is dat eigenlijk!

Mijn verstand nam zich voor dat mijn lichaam het goed heeft gedaan, omdat dat vruchtje het waarschijnlijk niet gered zou hebben, iets mankeerde, ziek was....

Het gebeurt heel vaak dat vrouwen in het begin van de zwangerschap een miskraam krijgen alleen heb je het normaal gesproken niet door…

En toen....was hij dood

En toen....was hij dood, zomaar ineens zonder waarschuwing of signalen, geen tweede kans gewoon dood. Ik heb het nu over mijn vader die overleed op 11 september 2011.

Het is inmiddels een hele tijd geleden dat ik voor het laatst een blog heb geschreven. Ik heb namelijk medisch gezien wat (tijdelijke) uitdagingen....ja uitdagingen zo noem ik het maar. En zo zie ik het ook, een uitdaging, maar goed genoeg daarover. Nu het weer de dag van overlijden van mijn vader is en ik er nog steeds heel veel moeite mee heb, heb ik besloten erover te schrijven.

Ik weet het nog alsof het gisteren was....

Op zondag 11 september 2011 werden wij rond 20.15 uur gebeld. Het was een vriend van mijn vader die hem die dag aan het helpen was met verhuizen. Mijn man nam de telefoon op en zijn gezicht sprak boekdelen, er was iets ergs gebeurd....”merch dat was C, je vader is in elkaar gezakt en de ambulance is er, ik ga ernaartoe”. Wij hadden toen alleen nog mijn oudste en die was net 5 maanden dus ik bleef thu…

Een derde kind?

Als kind wilde ik geen kinderen, want nee zeg dat doet pijn! Fijn hoor al die vrouwen die het kunnen, maar mijn .... is daar niet voor gemaakt. Zelfs toen ik een jaar of 20 was dacht ik er nog zo over. Ik wilde geen kinderen en zou later als ik groot was wel kinderen adopteren, want er zijn genoeg kinderen zonder ouders. Een hele mooie gedachte.

Maar de tijd gaat voorbij en je word ouder en ouder en sommige onder ons worden dan ook volwassen. Met het ouder worden, worden ook je wensen anders. En ja ook je biologische klok gaat tikken en je eierstokken gaan gillen: "gebruik mij nou!!", "je maandelijkse strubbelingen zijn niet voor niets!!", en meer van dat soort geschreeuw. Dus daar kwamen de moedergevoelens en de wens om een eigen kind.

Inmiddels heb ik twee prachtige zoons, waar ik trots op ben, ontzettend veel van hou en waar ik niet meer zonder kan. En als ik eerlijk ben viel het met de pijn ook wel mee, terwijl ik ze zonder enige vorm van pijnstilling heb gekre…