Skip to main content

Posts

De Koffie tag!

Marjolein de Pee, van madeofyellow.nl, heeft mij genomineerd om de koffietag in te vullen. Super leuk! Bedankt Marjolein.

Nu ben ik ambtenaar van beroep en ambtenaren hebben natuurlijk de naam veel koffie te drinken, ja toch of niet? hahaha
Maar ben ik nu een typische ambtenaar of juist niet? Lees verder en je komt erachter, althans voor wat betreft de koffie dan.


Wanneer dronk je je eerste kopje koffie? Hoe smaakte dat?

Als ik heel eerlijk ben kan ik mij niet zo goed herinneren wanneer ik precies ben begonnen met koffie drinken. Ik weet wel dat mijn vader een echte koffieleut was, en dat ik zeker al koffie drink sinds ik fulltime ben gaan werken (met 19 jaar), maar wanneer precies weet ik echt niet, dus laten we het voor het gemak houden op, effe rekenen......16 jaar geleden.


Met wie drink je graag koffie?

Ik drink gewoon koffie, maakt me echt niet uit met wie.
Wel drink ik standaard een bakkie met mijn moeder na het eten, als wij bij haar eten of zij bij ons eet, maar ik ga er nooit…
Recent posts

Ik zeg er al jaren niks over, maar nu zeg ik het toch....

Ik zeg er al jaren niks over, maar nu zeg ik het toch.....

Wat zou ik hier nou mee bedoelen? Ik leg het je uit.

Het gaat natuurlijk over zwarte piet.
Ik heb er nooit iets over gezegd, en dat ga ik ook nu niet echt doen, maar al jaren worden we doodgegooid met (sorry hoor) de meest domme opmerkingen van BEIDEN kanten. En laat DAT nu net zijn waar ik mij aan irriteer.

Ook nu weer worden we doodgegooid met foto's, filmpjes, hatelijke commentaren (van beiden kanten) en zelfs blogs staan er vol van. Dus nu ga ik toch iets zeggen.

Ik ga dus niet een kant kiezen, ik kies niet voor of tegen, maar er moeten mij wel een aantal dingen van het hart.

Ik heb als kind altijd geleerd dat zwarte piet een gewone persoon was die zwart werd door de schoorsteen, hij vulde je schoen met lekkers en cadeautjes. Kortom een leuke kindervriend.

Ik was nogal in shock te horen dat een deel van de Nederlanders een andere geschiedenis kent dan ik. Ja je leest het goed ik zeg bewust Nederlanders, want ook al h…

Halloween!!

Halloween kennen we denk ik allemaal vooral als een Amerikaans feest, waarbij kinderen verkleed de huizen langsgaan om snoep op te halen, waarbij dan hard door de kinderen "trick or treat" wordt geroepen.

Halloween is in Nederland nu ook behoorlijk in opkomst. Hier in de wijk vieren wij het denk ik al zo'n 10 jaar. Hoelang het al werd gedaan voordat wij meededen weet ik niet, maar wij doen al 10 jaar mee, en zitten inmiddels zelfs al zo'n 5 jaar in de organisatie. Het ene jaar doe ik meer dan het andere jaar, want ja mijn klachten he, maar bellen en regelen, dingen bedenken kan natuurlijk altijd.

Wat is Halloween nu eigenlijk? Op wikipedia staat:
"Halloween is een feestdag die valt op 31 oktober. Traditioneel wordt Halloween vooral gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada. Inmiddels heeft het feest ook sterk aan populariteit gewonnen in andere delen van de wereld, met name in Europa, Australië en Oost-Azië.

Op 31 oktober verklede…

Uitje met de kids - dagboek deel 1

Even een uurtje naar de Ballenbak....

De kinderen hebben herfstvakantie en logeren een paar dagen bij hun oma. Zowel hun papa als ik moeten deze hele vakantie namelijk werken. Behalve vandaag, vandaag ben ik vrij. Wat ga je dan doen als je kinderen vrij zijn?

Een aantal van jullie weten dat ik nog steeds kamp met aardig wat lichamelijke klachten. Dus mijn opties zijn beperkt. Een dagje dierentuin of Plaswijckpark zit er dus niet in.

Naar de bioscoop dan?
Hartstikke leuk natuurlijk maar dan zitten de kids weer stil op de stoel, kunnen ze niet echt hun energie kwijt en een film kijken kan thuis natuurlijk ook.....

Buiten spelen??
Het is niet echt mooi weer, met steeds kleine regenbuien....

Dan maar naar de ballenbak. Daar kunnen de kinderen gek doen, rennen, zweten, kortom jongens zijn. En mama kan relaxen met een bakkie koffie en als ik niet te lang blijf, lukt dat best, met een paar pijnstillers achter de kiezen😉. Het zit bij ons om de hoek, dus is het ook nog eens super dichtbij.

D…

Mijn eerste tattoo

Kort geleden plaatste ik een berichtje op Instagram dat ik aan het nadenken ben over mijn tweede tattoo. Mijn tweede betekent dus dat ik er al eentje heb. Dat wist nog niet iedereen heb ik gemerkt, zelfs een aantal mensen die mij persoonlijk kennen wisten dat nog niet....

Dat ik een tattoo wilde wist ik eigenlijk al heel lang, maar ik wilde niet zomaar iets laten zetten, het moest wel een bepaalde betekenis hebben. Ik weet namelijk zeker dat als ik een tattoo zou laten zetten alleen maar omdat ik het een mooi plaatje vind, ik er spijt van zou gaan krijgen. Als ik iets namelijk niet heel erg leuk vind kan ik erop uitgekeken raken en met een tattoo is dan niet zo heel erg handig.

Dus het moest speciaal voor mij zijn EN iets met een betekenis naar mijn kinderen toe.

Een tekst wilde ik niet want ik had het idee dat mensen het dan willen gaan lezen en er vragen over gaan stellen. Ik heb dat zelf weleens gedaan bijvoorbeeld bij iemand met een tekst in een andere taal, of met iets dat ik ni…

En toen....was hij dood

En toen....was hij dood, zomaar ineens zonder waarschuwing of signalen, geen tweede kans gewoon dood. Ik heb het nu over mijn vader die overleed op 11 september 2011.

Het is inmiddels een hele tijd geleden dat ik voor het laatst een blog heb geschreven. Ik heb namelijk medisch gezien wat (tijdelijke) uitdagingen....ja uitdagingen zo noem ik het maar. En zo zie ik het ook, een uitdaging, maar goed genoeg daarover. Nu het weer de dag van overlijden van mijn vader is en ik er nog steeds heel veel moeite mee heb, heb ik besloten erover te schrijven.

Ik weet het nog alsof het gisteren was....

Op zondag 11 september 2011 werden wij rond 20.15 uur gebeld. Het was een vriend van mijn vader die hem die dag aan het helpen was met verhuizen. Mijn man nam de telefoon op en zijn gezicht sprak boekdelen, er was iets ergs gebeurd....”merch dat was C, je vader is in elkaar gezakt en de ambulance is er, ik ga ernaartoe”. Wij hadden toen alleen nog mijn oudste en die was net 5 maanden dus ik bleef thu…

My journey to becoming a fit girl - een valse start

Vandaag precies drie weken geleden besloot ik de knoop door te hakken en wat te gaan doen aan mijn gewicht. Vrij snel hierna kregen mijn kinderen en ik griep, waar ik nu nog steeds een beetje last van heb.

Ook kreeg ik deze week iets minder goed nieuws in zoverre dat ik voorlopig niet mag trainen.

Ik heb jullie al eens verteld over mijn pijn en aanrijding in augustus, nu bestaat het vermoeden dat mijn bekken zo'n klap hiervan heeft gehad (spieren, pezen etc) dat deze steeds van slag raakt en mijn bekken (bot) scheef trekt. Want ja, ik had mijn gordel om, dit schijnt typische gordeltrauma te zijn.
Hierdoor gaan andere spieren in de overdrive want met een scheefstand val je in principe gewoon om. De spieren die de stabilisatie taken overnemen zijn hier niet voor bedoeld waardoor deze ook weer pijn gaan doen, etc etc.

Wat op zich wel goed nieuws is, is dat het niet blijvend is, het mijn aanhoudende pijn en gevoel van blokkade in mijn heup verklaard, en het binnen een paar weken aan…